Свързани новини

22.10.2011 16:25

Лабрадор надуши контрабандни цигари

Видян 2719 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митничарски лабрадор успя да надуши цигари скрити в тапициран диван при масирана полицейска акция срещу продажбата на контрабандни цигари на Женския пазар в столицата.


Специализираната операция по разкриване на дистрибуторска мрежа за контрабанди цигари беше организирана от служителите от "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична и проведена съвместно със служители на Второ и Трето РПУ в София, съобщи Дир.бг. Полицаи проследили дистрибутор на нелегални цигари от кв. „Банишора”, снабдяващ пласьорите в района на Женския пазар в София. В черни найлонови пликове той е превозвал контрабандната стока до пазара, където е зареждал с малки количества от нея "продавачите". Друга част от цигарите пък "дистрибуторът" оставя в използвана за склад къща, разположена в удобна близост до Женския пазар.


Използваната кола пък е насочила митническите и полицейски служители към друг "дистрибутор". В неговата къща също е извършена проверка. При нея митническото куче Жерар открива по миризмата огромно количество цигари, скрити в диван. След множеството разкрития на "тапицирани" с контрабанди цигари коли, митническите служители откриха и класическо тапициране на мека мебел с нелегални цигари. Задържани са 489 кутии цигари, всичките без бандерол, основно от марките "Esti Slims" и "Perl".


Това е поредната акция през изминалите две седмици в района на Женския пазар в София, проведена от служителите от "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична. В акциите ефективно участва лабрадорът ретрийвър Жерар – едно от двете кучета, които за пръв път бяха обучени за откриване на цигари и вече се използват за такива разкрития от българските митнически служители.


Вчера при полицейска акция в Пловдив бяха задържани 6.5 млн. кутии цигари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец