Свързани новини

12.09.2011 11:40

Стартира Седмица на столицата

Видян 2028 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Моята София“ е първият от седемте тематични дни в Седмицата на започващата на 12 септември Седмица на столицата. Мотото е „София расте, но не старее и знае как да празнува!“, съобщиха организаторите, цитирани от Всекиден.


От 12 до 18 септември ще се положат основите на една нова традиция. В рамките на 7 тематични дни Столична община и Българският мотоциклетен портал ще срещнат миналото и настоящето на София, за да погледнат заедно към нейното бъдеще.


Хората от всички поколения ще имат възможност да станат част от пулса на столицата и да се включат в празника чрез музикално веселие и множество културно-развлекателни атракциони.
Основната арена на празника ще бъде площад „Княз Александър I“. Освен че се намира в самия център на града – културното „сърце“ на България.


Паркът пред Народен театър „Иван Вазов“ ще се превърне във фестивална зона, като ще приюти много артисти и творци, които ще предадат неповторим колорит на празничните дни.
Седемте дни на празника ще бъдат подчинени на различни и тематични акценти, както следва: Моята София; Стара София; Модерна София; Детска София; Рок София; Денят на София; Фолклорна София.
Програмата на Седмицата на София събира в себе си разнообразни стилове, артисти и атракциони.
На 12 септември гостите ще се насладят на фотоизложба „Моята София“, арт базар, огнено шоу, мимове и живи статуи, алея „Улични музиканти“, и много други. Сцената ще бъде озарена от концерт и DJ парти.
Още на следващия ден, столичани ще направят скок в миналото като се пренесат в деня на „Стара София“, където по алеите ще намерят художници на портрети, арт базар и приятна атмосфера на отдавна забравеното градско спокойствие. Духов оркестър и джаз формации ще заемат своето място на главната сцена, откъдето звукът на забравени мелодии ще се носи из столичния център.


Завръщайки се към съвремието, 14 септември ще бъде отдаден на R „N“ B и DJ атмосфера, в „Модерна София“, където младите софиянци ще намерят своето място. Брейк танцьори, скейт и байк шоу, уъркшоп, художници карикатуристи и др. ще разбудят онзи младежки дух на София, който нашата столица винаги е носела в себе си.
Паметен ден в живота на децата е 15 септември – първият звънец бие и учебната година започва. След традиционното откриване на празника на ученика, площад „Княз Александър I“ предлага различен начин за веселие на най-малките.


Забавни игри, актьори в образи на велики българи, викторини с награди – всичко това е само малка част от детския празник, вплетен в Седмицата на София. Организирано е специализирано мероприятие за деца и младежи с участието на Противопожарна охрана, Гражданска защита, Бърза медицинска помощ, Български червен кръст, КАТ – пътна полиция и столични мотоклубове. Основната сцена ще бъде превзета от тийн групи, а детската дискотека под звездите ще остане ярък спомен за този вълшебен ден.


Празничният петък (16 септември) е посветен на рока. Паркът пред Народен театър „Иван Вазов“, както и площад Батенберг ще се превърнат в истинско олицетворение на адреналина с рокерски парад, тату фест, фото изложба и др.
17 септември е Денят на София. С официално обръщение, кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще открие празничната програма. На едно място ще се срещнат бивши и настоящи кметове в непринудена атмосфера. Предвидена е специална зона за гостите на града, където те ще могат да се насладят на фото изложба „Уловени мигове в моя град“, празнична програма и тържествена заря.


Последният ден от пъстрата седмица ще бъде отдаден на фолклор. Основната сцена ще зарадва почитателите на популярна българска музика с афтър парти, много забавление и усмивки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец