Свързани новини

06.09.2011 10:09

Убиецът на Присиян направи самопризнания

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заподозреният за убийството на 11-годишния Присиян Иванов от Шумен по време на разпит пред съдия днес е направил пълни самопризнания. Това каза на извънреден брифинг окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова, предаде Фокус. Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за 21-годишния Х. С.


 


Той е задържан около 24 часа след извършване на убийството, станало между 18.00 и 19.00 часа в неделя на партера на недостроения търговски дом. По време на разпит пред съдия днес заподозреният първоначално е заявил, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, които имал да връща на момчето. По-късно е заявил, че двамата са се скарали, започнали да се боричкат, при което Присиян бил наръган няколко пъти с нож в областта на врата. Полицията е намерила в централата част на града острието на ножа, с което е извършено убийството. Острието е 10 см, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Шумен комисар Любомир Христов. Аутопсията е показала, че по Присиян са нанесени осем пробождания, като при фаталния е бил прекъснат и гръбначният му стълб. Заподозреният е пенсионер по болест и е завършил осми клас в помощно училище. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да уставно категорично дали има психични отклонения. Има данни, че заподозреният е опитал да изгори тялото, за да изгори следите си.
Обвинен е по член 116 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на малолетно лице. Деянието се наказва с присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на обжалване.


 


Припомняме, че 11-годишният Присиян Иванов изчезна през нощта на 4 срещу 5 септември. По-късно трупът му бе намерен с множество прободни рани около врата в недовършения Търговски дом в централната част на града. Трупът на момчето е намерен в сградата на недовършения Търговски дом, който се намира между ул. „Цар Освободител“ и ул. „Казанджийска“, в близост до къща-музей „Панчо Владигеров“ в града.


Снимка: Всекиден



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете