29.08.2011 12:18

Човекът осъдил българските медици: Кадафи все още е заплаха

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на либийската опозиция Мустафа Абдел Джалил предупреди, че Муамар Кадафи все още представлява голяма заплаха в Либия и извън страната и призова да не се прекратяват международните действия срещу либийския полковник, предаде АФП, цитирана от Фокус. „Предизвикателството на Кадафи към коалиционните сили все още е заплаха не само за Либия, но и за целия свят. Затова ние призоваваме коалицията да продължи своята подкрепа”, каза Абдел Джалил на среща с военни командири от страните, участващи в мисията в Либия.


Нека припомним кой е Джалил


Все още в Либия няма консенсусни фигури за заместник на диктатора, но най-вероятният наследник на режима може да е човекът, който осъди Българските медици – бившият министър на правосъдието Мустафа Абдел Джалил. Той председателства Националния преходен съвет , коалиция от разнородни групи, базирана в източния град Бенгази. Пред италианския вестник "Република" той заяви, че в Либия ще бъдат свикани избори. "След осем месеца ще има парламентарни и президентски избори. Искаме демократично управление и справедлива конституция. И преди всичко не искаме да останем изолирани от света, както бяхме досега", казва Джалил и допълва “Новата Либия ще бъде различна. Тя ще се основава на принципите на свободата, равенството и братството”. Подобни изказвания не са изненада, както и пожелателният им тон. Подобно на много други бивши приближени на Кадафи, и той рискува на него да се гледа с подозрение от бунтовниците, които искат да обърнат страницата след "епохата Кадафи" и да прочистят властта от всички ръководни кадри на стария режим.


Наглостта на Мустафа Джалил стигна дотам, че при наскорощното посещение на Министър Николай Младенов той заяви, че кани българските медици да се заявърнат в Бенгази. “Трябват ни още медици, затова нови български лекари и медицински сестри са добре дошли”, казал Абделджалил сякаш забравил, че държавният дълг към България от 53 милиона щатски долара е закопан нейде из Либийските пясъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни