05.07.2011 17:26

Плащаме 30 лева за дистанционен топломер

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30 лева ще струва на всеки абонат на Топлофикация нов уред за дялово разпределение с дистанционен отчет, обясни в интервю за Информационна агенция КРОСС Бойка Тодорова, ръководител Топлинно счетоводство в Иста България. Тя допълни, че за да се премине към новата система за дистанционен отчет е необходимо всички живущи от етажната собственост да са съгласни.


Новите уреди са следващото поколение за изчисление на топлинния разход на домакинствата, след като на сложените преди 10 години настоящи уреди им изтича животът на батериите.


„По принцип, за да бъде ефективно отчитането, е необходимо всички домакинства да си сменят уредите за дялово разпределение“, поясни Бойка Тодорова. Тя уточни, че в момента все пак има сгради, в които необитаемите собствености не са с монтирани радио модули за разлика от останалите апартаменти.


Подмяната на старите топломери с нови ще струва поне 50 млн. лева на абонатите на парното. Като бройка пък трябва да бъдат подменени около 1,4 милиона уреда. Искат или не, всички абонати трябва да сменят уредите си, защото в момента, в който батерията им изгасне, топлинните счетоводители ще започнат да им начисляват сметки на база кубатурата на жилището, признаха от фирмите за дялово разпределение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева