27.04.2011 16:21

Разкол в Синята коалиция заради Румен Христов

Видян 2056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консолидиралата се в последно време Синя коалиция зловещо се разклати, след като СДС излъчи бившия съветник на Желю Желев и Петър Стоянов – Румен Христов, за кандидат за президент.  

ДСБ не одобриха избора на Раковски 134: зам.-председателят на партията и бивш министър на земеделието в кабинета Софиянски. Затова Синята коалиция ще излъчи претендентите си за президентския вот и тези за кмет на София чрез отворени вътрешни избори. Това стана ясно след работна среща на ръководствата на двете партии, които не се разбраха за обща номинация за двата поста. 

Лидерът на ДСБ Иван Костов не пожела да коментира номинацията на Румен Христов за държавен глава от страна на СДС. Ала добави, че тъмносините имат свои кандидати и за Дондуков 2, и за кмет на София. Преди те да бъдат обявени, трябвало да приключат всички процедури. На въпрос дали той самият би участвал в президентската надпревара, Командира отговори, че никога сам не се кандидатира. Обаче запази мълчание как би постъпил, ако бъде номиниран от партията.

„Нямам его, което да е по-голямо от мен самия“, категоричен бе бившият премиер и не опроверга информациите, че е възможно Светослав Малинов да е претендентът на ДСБ.

"Целта максимум на СДС за президентските избори е десният кандидат да отиде на балотаж", коментира от своя страна Мартин Димитров.

Той изрази съжаление от реакцията на бившия външен министър Надежда Нейнски, която след номинацията на Христов излезе с остра позиция срещу неговия избор, като видя „уговорен мач“ след загубата си и намеси в интригата ДПС.

"Съжалявам, че Надя реагира по този начин. Както нямаше уговорен мач при определянето на водача за евролистата, и тук няма такова нещо", категоричен е Мартин Димитров.

Лидерът на СДС припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите за евродепутати на Синята коалиция, на която Нейнски беше водач.

Заместникът му Румен Христов минава за човек на ДПС, той е сочен за приближен на бившия сив кардинал на Раковски 134 Христо Бисеров, сега депутат на Доган. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни