Свързани новини

14.04.2011 17:32

Япония строи две резервни столици

Видян 1968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японски депутати предложиха да се създадат две резервни столици в страната в случай, че Токио пострада от тежко земетресение. Очакванията са новите градове да имат постоянно население от 50 000 души. При кризисни ситуации ще могат да приютят правителството, парламента, резиденцията на императора, дипломатическите мисии, чужди представителства и други ключови ведомства.

Специалисти смятат, че ако в района на Токио има трус с магнитуд от 7,2, там ще загинат 11 000 души, а 210 000 ще бъдат ранени. Ще бъдат унищожени 850 000 сгради, а щетите ще са 112 трилиона йени (1,3 трилиона долара).

Най-вероятни места за резервните столици са района на международното летище на Осака, зоната на ЕКСПО-то в Нагоя и около международното летище на Нагоя. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.