Свързани новини

13.12.2010 12:26

Пълна лудница във властта за коледните добавки

Видян 1950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите тотално се объркаха с това дали ще има добавки към пенсиите за Коледа или не. От вчера забатачването стана пълно, след като шефката на НОИ Христина Митрева се оказа опозиция на финансовия министър Симеон Дянков.


„Ние сме готови за коледните добавки към пенсиите, ако бъде взето такова решение. Мисля, че тази седмица ще се разбере. Ако има такова решение, НОИ ще направи всичко възможно. Работили сме денонощно, за да зарадваме хората“, обясни Митрева.


Припомняме, че Дянков вече обяви, че коледни добавки няма да има.


Митрева даде и мнението си за промените в Кодекса за социалното осигуряване. Тя подчерта, че одобрените промени ще доведат до финансова стабилност на пенсионната система. „В момента около 60 % от разходите за пенсии и обезщетения се финансират чрез данъци. Това означава, че много други сектори на икономиката остават недофинансирани. И солидарният принцип, който е основата на пенсионната система, е нарушен. Това са индивидуални партиди на хората. Те не са лични сметки, защото в НОИ вноската е за сметка на работодателя. Хората нямат никаква вина за това, че примерно работодателите не са внасяли вноски, както и че когато лицето е болно или е безработно, в професионалните фондове не постъпват вноски. Но тези хора са работели за България. Не може да се каже от трибуната: „Ами да получават толкова, колкото имат в партидите“, заяви управителят на НОИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате