Свързани новини

14.11.2010 16:10

Следят софийските маршрутки с GPS

Видян 3010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На предстоящия конкурс, който Столичната община ще обяви за превозвачи по допълнителните маршрутни линии, ще се иска и поставянето на GPS-устройства по подобие на тези в градския транспорт, зам.-кметът Любомир Христов. Общината вече готви конкурсната документация, тъй като договорите на сегашните превозвачи изтичат през следващата година. Изключение са тези за превоза по линии с номера 39, 46, 47 и 48, които в момента се обслужват с анекси към договорите до следващ конкурс.


Заедно с новата конкурсна процедура, тече и оптимизирането на маршрутната мрежа, посочи Христов, цитиран от БТА. Вече е ясно, че ще бъдат закрити маршрутни линии 4, 19, 23, 24, 25, 26, 28, 30 и 36, а маршрутът на тези по номер 1 и 46 ще се слее. Исканията за закриването на линиите дойдоха и от Сдружението на маршрутните превозвачи. В момента в столицата ежедневно се движат 380 микробуса по 38 маршрутни линии на няколко превозвача - ЕГ-6 ООД, ЕТ Сиси-Т, Карина СПС, Борекс трас, Ант Фарма ООД и Сева транс.


Маршрутните превозвачи бяха едни от длъжниците на общината с несъбраните такси за общо 40 000 лв. По думите на Христов много голяма част от сумата вече е събрана като остават "няколко хиляди лева".


Новите конкурсни условия ще предвидят и изискване към кандидат-превозвачите да имат автобуси, пригодени и за хора с увреждания. Практиката до момента показа, че има възможност да се мисли и за организацията на финансиране на тези линии, посочи Христов. Единият вариант е то да си остане по сегашния ред. По думите му обаче се мисли за включването на маршрутките в системата на градския транспорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби