Свързани новини

20.10.2010 15:15

Ексминистър узаконил тузарските вили край яз. Ивайловград

Видян 3838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заповед за създаване на ваканционно селище Арда в района на яз. Ивайловград е подписал през 2000 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Евгени Чачев, пише dir.bg.


Обект на проверките бяха постройки в бившето село Ставри Димитрово, община Любимец, станало известно като митничарското село, и между селата Малки Воден и Бориславци, община Маджарово. По думите на областният управител на Хасково Румен  Данев още през 1998 г. новото правителство е установило, че в бившето Ставри Димитрово има незаконни постройки и тогава "започнало да се шуми, да се правят преписки", докато се е стигнало до заповедта през 2000 г.


На основата на тази заповед община Любимец изготвила кадастрален план, в който имотите били описани и номерирани. Според Данев всичко спряло дотук, защото ваканционното селище не било одобрено. При проверката сега е установено, че има изградени три трафопоста, единият от които е в заливната зона на язовира. Областният управител на Хасково каза, че очаква информация от EVN на чие име са партидите на трафопостовете и кой е плащал електроенергията.


В селището има изградена и помпена станция и на нея има водомер, на базата на чиито показания водата се плаща. Все още чакам информация и от ВиК на чие име се води водомерът, каза Данев. По думите му имало изграден нов водопровод само до вилата на началника на митницита в Свиленград Стефан Марашев и не било ясно как останалите обитатели в селището се снабдяват с вода и как я плащат.


Между 6 и 8 са законните постройки в Ставри Димитрово според данни от община Любимец, отбеляза още Данев. Той добави, че според резултатите от проверката на Дирекцията за национален строителен контрол в селището са съставени 119 констативни акта, от които 36 са за забрана за ползване на жилищни сгради, а останалите са за премахване на постройки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв