Свързани новини

13.09.2010 16:25

Кремъл почна война с Лужков

Видян 2075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кремъл започна открита медийна война срещу кмета на Москва Юрий Лужков, който само преди 5 дни се срещна с нашия премиер Борисов на Камчия. В седмичната обзорна емисия на проправитествения Първи канал бе излъчен 10-минутен репортаж за далаверите на съпругата му Елена и липсата на политика на общината за транспортните проблеми на 12-милионния град.


Най-богатата рускиня бе обвинена от централната телевизия в далавери, свързани с пътно и жилищно строителство. Нейна фирма глътнала $10 млн. от общинската хазна за прокарване на градско шосе с дължина 500 м до затворен комплекс на друга нейна компания.


В момента пък кметът лобирал за изграждане на 4-и околовръстен пръстен и иска за това от държавата невероятните милиарди долари. В същото време Москва е най-задръстената столица в Европа. В репортажа бяха излъчени кадри от сайтове, в които граждани откровено ругаят и се подиграват на Юрий Лужков.


За всички е очевидно, че това е старт на кампанията за местните избори в Русия през март догодина. Очевидно Кремъл желае да смени Лужков. Освен, че повече от 18 години е кмет на най-богатия град в империята, той все пак отдавна надмина пенсионната възраст и е на 74 г. Московският градоначалник се опитва да играе трети център на властта, независим от Путин и Медведев, което и ще му изяде главата. Нещо повече – той е организирал около себе си истинска мафия, начело със съпругата и баджанака си – и двамата милиардери от бизнес с Москва.


Тук е и българската връзка, тъй като сватът на най-богатата българка Петя Славова е точно от клана на Лужков и по-точно от групата на олигарха Евтушенков, който му е баджанак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и