09.09.2010 17:33

Гигантска комисионна от сделка със самолети втора употреба

Видян 3619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато минималната работна заплата остава 240 лева, а финансовият министър Симеон Дянков се чуди откъде да намери 205 милиона лева за здравето на народа, военният министър Аню Ангелов се похвали, че ще купуваме самолети F-16. Всичко Мара втасала – само изтребители ни трябваха. За 2 милиарда лева.


Според информация на вестник Супер 19' става въпрос за F-16 на старо, при това турско производство. На всичкото отгоре те са абсолютно ненужни поради недостиг на гориво за полети в нашата войска!


Изтребителите F-16, известни като Боен сокол, са на въоръжение в Щатите от 1974-а година, когато са разработени от компанията Дженеръл Динамикс като допълнения към тежкия F-15, популярен като Орел. Единичната цена на модела, който трябва да брани родното ни небе, е 14,6 милиона долара, но за чисто нов. Някои от модификациите на F-16 се произвеждат по лиценз в Турция в заводите TAI. Тъкмо от там военното ни министерство се готви да напазарува 10 парчета втора употреба.


“Закупуването на нови изтребители е наложително, защото в края на следващата година МиГ-21 няма да са вече на въоръжение. Цената за поддръжката на МиГ-29 пък е много висока”, обясни военният министър.


Впрочем, по едно и също време с нас, някак като скачени съдове F-16 на старо реши да купува и Румъния. Комшиите оттатък Дунава обаче се оказаха по-умни от нас и след като прецениха, че в кризата имат приоритети, се отказаха от ефовете.  


Супер 19' съобщава още, че не министър Аню, а огнена дама с императорското име Августина и фамилия Цветкова, движела самолетната сделка за 2-та милиарда. Тя била асистентка на бившия външен министър Соломон Паси и негов доверен кадър още от Атлантическия клуб.


Зам.-министърката, която била супер като носач на папки при Тройната коалиция, била свързана с НДСВ. А е известно, че там са царе на комисионните, особено пък по военни проекти. В случая ставало въпрос за колосална сума. Цял милиард можел да се изкара от покупката на старите авио-кранти.


Само да напомним, че военните министри от НДСВ, които 8 години държаха армията, в момента са клиенти на прокуратурата точно заради сочните си сделки за стотици милиони за мерцедеси, корвети, хеликоптери и имоти.


Разкритията – в новия брой на Супер 19', от петък по вестникарските сергии



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби