Свързани новини

16.08.2010 17:30

Токът спира въпреки премиерска заповед

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ток по Черноморието отново липсваше, този път в първата половина на деня. Кметове от градове като Поморие и Обзор протестираха, че ги изключват от електрическата мрежа, за да не спират задълго подаването в Слънчев бряг и Несебър. Този път “ЕВН дискотеката” дойде неочаквано за туристите и хотелиерите. Всички бяха обнадеждени от неделната заповед токът да не спира, която издаде лично премиерът.


Калпавите служители на НЕК и ЕВН обаче не успяха да удържат фронта и отново отнеха най-елементарния признак на цивилизация по морето.


Тъй като ресорният министър на икономиката, енергетиката и туризма и бивш шеф на ЕВН Трайчо Трайков си отдъхва, наложи се положението да бъде спасено от колегата му Симеон Дянков. Той беше в постоянна оперативна връзка с боса на наглите австрийци Йорг Золфелнер.


Софиянци пък благодаряха на общината и съветниците си, че не дадоха столичната топлофикация в ръцете на ЕВН, защото отсега щяха да треперят за спирания на парното и топлата вода посред зима, които щяха неминуемо да дойдат с австрийците.


Новината на деня е, че географията на режима на тока се разширява. Ако преди в нея влизаше участъкът Бяла – Поморие, от вчера в зоната на здрача попаднаха още Черноморец и Созопол.


В първото курортно селище “дискотеката” беше кратковременна и призори, но мощите на Йоан Кръстител останаха на тъмно, горещо и без охрана в продължение на дълги часове заради липсата на еленергия в Аполония.


ЕВН оправда спирането на тока там с “планов ремонт”, което звучи повече от абсурдно – кой прави ремонти точно в най-усилното за местния бизнес време на годината. НЕК пък пусна твърдения, че “шибаният народ” и жадните за обезщетения чужди туристи “създавали психоза”, за да вадят дивиденти. Сякаш хората сами си спират тока.


ЕВН, в чиито обещани инвестиции правителството веднъж вече се осъмни, отдаде точно на липса на вложения в мрежата проблемите, незапомнени в едновековната електро история по Черноморието.


Напомняме, че в минали години не само туристите, но и индустриалните предприятия бяха много повече, като същата тази система издържаше на напрежението. Дори само ограниченото до минимум в момента производство на най-големия консуматор в региона - Нефтохим, облекчава доста енергетиците.


Пълни лъжи са и оправданията с “незапомнени жеги”, защото само един ден от десетината, в които токът гасне толкова често, беше с рекордна температура. Имало е и много по-жарки лета. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.