Свързани новини

06.08.2010 17:28

Войната на пътя - 6 трупа и 35 ранени за денонощие

Видян 1793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При 24 тежки ПТП в страната през изминалото денонощие  загинаха 6 души и бяха ранени 35, като от тях един с опасност за живота, съобщават от пресцентъра на МВР. Злополуките се дължат на традиционните нарушения - високи скорости, алкохол, движение на каруци без сигнализация, неправоспособност.


Дядо, баба и внук загинаха, возейки се в каруца близо до гр. Гоце Делчев. След като цял ден били на тютюневи ниви в района на с. Баничан, вечерта работниците се прибирали към Г. Делчев - с микробус и с каруца. Около 21.20 ч. микробус “Фиат Дукато”, управляван от 39-годишния Д. Т., застигнал и блъснал по-рано потеглилата в същата посока конска каруца, карана от 64-годишния мъж. От силния удар загиват той, съпруга му - на 62 години и 19-годишният им внук. Каруцата се е движела без светлини, а микробусът е каран с висока скорост.


Във Варна на автомагистрала “Хемус” около 23.00 ч на платното към центъра на града “БМВ” 318, управлявано от 29-годишния Т.С. застига и блъска в лява лента мотоциклет “Ямаха”, управляван от неправоспособния И.К. Ударът е изключително силен – мотоциклетистът е намерен на 200 метра от мястото на инцидента, а части от мотоциклета - на 400 метра. Мотоциклетистът загива на място. Шофьорът на автомобила е разказал, че се движел с 200 км в час и не видял мотора.


Шофьор с концентрация на алкохол 2.43 на хиляда предизвика тежка катастрофа на пътя между врачанските села Липница и Алтимир. Около 17.10 ч 42-годишният И.И. от с. Крушовица с “Опел Астра” в нетрезво състояние предприема изпреварване и блъска странично “Опел Вектра”, след което се отклонява вдясно и се блъска в крайпътно дърво. На път за болницата умира пътуваща при пияния шофьор жена на 80 години, с опасност за живота е ранен пътник в същия автомобил на 58 години. Виновникът е леко контузен.


 В Старозагорско, в землището на с.Копринка в 01.10 ч. катастрофира друг водач, употребил алкохол - 0,69 на хиляда. 19-годишният, с шофьорска книжка от 1 година, управлявал с несъобразена скорост автомобила на баща си “БМВ”, загубил управлението и се врязал в дърво. Возещият се на предната седалка 21-годишен бил контузен тежко и починал на път за болницата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате