Свързани новини

19.07.2010 11:04

Свидетел по делото срещу Баретата е бил заплашван

Видян 2104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свидетелят по делото срещу Златомир Иванов - Баретата Марио Божков е депозирал жалба в съда, че е бил заплашван. Това стана ясно в хода на делото срещу Баретата, която в момента разглежда жалбата.


Съдът се оттегли по всяка вероятност за кратък период от време. Адвокатите се оплакаха, че жалбата се “сервира” в последния момент. Защитниците коментират, че в жалбата е посочена днешна дата, в която свидетелят е бил заплашван.
На 18 март прокурори от специализираните екипи за разследване внесоха в съда обвинителният акт срещу Баретата и още 20 лица. На Златомир Иванов е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната. Той и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на много хора, за което Златко Баретата е бил подбудител, а Димитров – помагач. На Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов е повдигнато обвинение за участие в групата. За същото са обвинени още Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов, които са обвинени и за нанасяне на лека телесна повреда. На Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески е повдигнато обвинение за участие в групата, а също и за държане и разпространение на наркотични вещества. Стоян Дичев и Васил Колев, които също са част от групата, са обвинени по друг член от НК, тъй като са се предали доброволно и са съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления. На Колев е повдигнато и обвинение за държане и разпространение на наркотични вещества при условията на опасен рецидив. Материалите по делото са събрани в 53 тома, разпитани са 107 свидетели и са изготвени експертизи от 52 вещи лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите