Свързани новини

29.06.2009 12:40

Дражев: Ако не освободят Баретата ще искам касиране на вота

Видян 2265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургаският мажоритарен кандидат за народен представител Ивайло Дражев, който през миналата седмица поиска Златомир Иванов – Баретата да му бъде застъпник заяви, че ще поиска касиране на изборите, ако Баретата не бъде освободен, предаде БГНЕС.


Дражев твърди, че в листите на останалите партии има над 150 лица, които са обвинени и подсъдими. "Не мога да разбера с какво той е по-виновен от останалите", каза Дражев. Той обясни мотива си да избере Баретата с думите, че "в предизборната война на сегашните избори не вижда друга възможност да не бъде манипулиран вота, освен от охрана от хора, които се занимават с охранителен бизнес като Златомир". "Дали той е престъпник или не е в момента не е на дневен ред", смятат бургаският бизнесмен. Той лично е поискал Иванов, който до момента продължава да бъде в ареста, да му бъде застъпник, като се свързал с адвокатите му преди две седмици въпреки, че обвиненията срещу Баретата са от февруари. "Няма Европейски съд, който да продължава 5 месеца досъдено производство", каза още Дражев. Според него, медиите подценяват Баретата и затова лично той ще иска да бъде конституиран като страна по производството. До момента няма жалби срещу кандидатурата на Баретата за застъпник, с изключение на "едно хвърчащо писмо от Юли Абаджиев, който обаче няма правен интерес".
Според него няма никакво значение дали искането му е морално, защото е достатъчно законно. От своя страна той запита дали е морално само парламентарно представените партии да имат представители в секционните комисии и само техните послания да се излъчват в прайм тайма на телевизиите. "Нямам скрупули да избера, който и да е застъпник стига той да е с чисто съдебно минало", заяви Дражев. Според него, "Златко с нищо не е по-различен от столичния кмет Бойко Борисов, който също има охранителна фирма".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.