13.07.2010 16:47

Роми пребиха пътник заради забележка

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински екшън се разигра в столичен автобус, пътуващ по линия 309 в понеделник късно вечерта. По време на последния курс на рейса, пътуващ по бул. Европа към жк Люлин, около 23:00 ч., се качили група роми. За да пътуват комфортно, запалили и цигари. 71-годишен пътник им направил забележка да не викат и да не пушат в автобуса, но ромите се нахвърлили върху него и го пребили. Той пък, за да се защити, стрелял във въздуха със служебен газов пистолет. Нападателите успели да отнемат оръжието от Горан Торньов, заедно с мъжка чантичка с документи. След многобройни удари по главата и тялото биячите побегнали.


Още при възникването на скандала шофьорът на рейса се обадил на тел. 112. Полицейски патрул и екип на Бърза помощ помогнали на пребития пътник и го откарали за преглед в Пирогов. Междувременно полицейски екипи заградили района и спрели такси на бул. Добринова скала. Тримата мъже и жената отговаряли на описанието на извършителите, дадено от свидетели. По дрехите на единия униформените забелязали червеникави петна и започнали проверка. Тогава един от групата опитал да побегне, оказал съпротива, отказал да се подчини на полицаите и бил задържан. И четиримата са откарани в Девето РПУ, у един от тях е намерен газов пистолет от същата марка, като на бития в автобуса.


Междувременно 29-годишен от Люлин съобщил в полицията към 23:40 ч., че трима мъже и жена го нападнали в района на тролейбусна спирка и го пребили. След минути полицаите задържали четиримата нападатели в района на бул. Дж. Неру и бул. Индира Ганди и ги отвели в РПУ. Установено е, че и осмината са съпричастни към побоя в автобуса.


Не може да се говори за етническо напрежение в София, каза пред агенция Фокус министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с последните инциденти между роми и българи. Той увери, че се прави всичко  възможно за сигурността на гражданите и има засилено полицейско присъствие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни