Свързани новини

29.04.2010 10:28

Бизнесът сложи розови очила

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Данните, изнесени от Националния статистически институт вчера, са дългоочаквана от нас новина. Резултатите от анкетите на стопанските ръководители сочат, че те започват да ревизират в положителна посока очакванията си за съживяване на бизнеса. Макар и с мъничко, започваме да се отдалечаваме от дъното“,  заявява финансовият министър Симеон Дянков в обръщение, изпратено от пресцентъра на Министерство на финансите.


„Сигурен съм, че част от това съживяване се дължи и на стъпките, които предприехме по отношение на ударното разплащане на задълженията ни към бизнеса, както и на решението ни да запазим ниското данъчно облагане, колкото и неблагоприятно да е това по отношение на фиска”, допълни Дянков.


Данните на НСИ сочат, че общият показател на бизнес климата в страната се покачва с 4,4% през април в сравнение с предходния месец.


„Много вероятно е април да е първият месец, в който ще стигнем до балансиран бюджет”, съобщи  междувременно финансовият министър Симеон Дянков пред Нова телевизия. Той основава прогнозата си на предварителни данни за месеца, които пък обвързва с решението дали да се увеличи ДДС.


"Повишаването на ДДС не е прокризисна мярка, но е тежка мярка, която ще удари вътрешното потребление, и затова я избягваме", каза министърът и даде за пример нарастващия вече пети месец износ, като в същото време вътрешното търсене оставало слабо.


Няма да бъде  подновен договорът ни с частната британска компания Краун ейджънтс, която беше консултант на българските митници по време на предишните две правителства, стана ясно още вчера. Според Дянков услугите им са скъпи, а и ние също разполагаме с такива експерти.


Чашата на търпението преля, когато от Агентите на Короната не могли да отговорят на премиера Бойко Борисов кой точно е организирал течовете в митниците, като са обяснили, че нямат такъв анализ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей