Свързани новини

27.04.2010 16:08

Цигани продават снаряди на кило

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немотията е бомба със закъснител. Група изгладнели цигани стовариха в пункта за изкупуване на цветни и черни метали в старозагорското село Калояновец няколко истински бомби и поискаха кеш пара да изхранят чаветата в катуна.


„Бате, че ти ги праим на кило, на далавера че си с толку джилезу“, казал ромският тартор на слисания собственик на вторичните суровини и апашите му взели дръзновено да свалят снарядите от каруцата. Онзи си глътнал граматиката и аха да припадне, когато видял две циганета да пушат цигари, седнали връз бомбите. После обаче бил свестен с вода и викове, а в двора на пункта му настанала радостна глъч, все едно има сватба и танцува мечка.


От МВР така и не уточняват дали бомбите са изкупени или не. Знае се само, че става въпрос за три 50-милиметрови снаряда и един 120-милиметров. Известно е само това, че собственикът на пункта сам е извикал полицията, като районът е бил отцепен до идването на сапьорите.


Установено е, че циганите са от Чирпан и редовно бродели из околията в търсене на всякакъв скрап. В града на Яворов те били известни с безразсъдната си смелост. Ромите намерили бомбите на някогашен военен полигон, където били зарязани при учебни стрелби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак