18.03.2010 14:40

Йоахим Херман: Искаме България да е силна, защото е поела по правилния път

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подкрепа за рехабилитацията на пътищата в България поиска министър-председателят Бойко Борисов от държавния министър на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария Йоахим Херман, информират от пресцентъра на Министерски съвет.


Двамата обсъдиха днес предприетите от правителството мерки за борба с корупцията и организираната престъпност и икономическото сътрудничество между България и Бавария. Министър Херман, който е на посещение в страната ни по покана на вицепремиера Цветан Цветанов, заяви, че е впечатлен от смелите действия на правителството за гарантиране на вътрешната сигурност.
Правите страшно много в борбата с организираната престъпност и корупцията и не се съмнявам, че ще се справите, посочи той. Искаме да сте добре, България да е силна на Балканите, защото е поела по тежък, но правилен път, каза още Йоахим Херман и допълни, че правителството ще получи от Бавария всяка необходима му помощ – финансова, техническа и на ниво Европейски съюз.
Премиерът Борисов и министър Херман обсъдиха задълбочено опита на Бавария и на Германия в рехабилитацията на пътищата и строителството на магистрали. Именно тук ни е необходима най-голяма подкрепа, посочи премиерът. Той информира госта си, че в момента страната ни има остра нужда от средства за преасфалтиране на шосетата, тъй като настилката на повечето от тях е поставяна преди 30 години и това ги прави опасни. “Състоянието на пътищата формира първото впечатление на инвеститора, когато пристигне в една страна”, посочи премиерът. Той изрази увереност, че Бавария може да помогне на България за усвояване на средства от еврофондовете за подобряване на пътната инфраструктура, твърди агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.