Свързани новини

14.03.2010 18:34

Управляващите искат да контролират НСО

Видян 1872 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите отново обсъждат опцията да се изземе от президента контролът върху Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба Охрана (НСО), съобщи Mediapool. Проблемът със статута и необходимостта от адекватно законодателство за тези две служби е на дневен ред през последните 20 години. Въпросът сега отново е актуален, защото правителството пише Стратегия за национална сигурност. Сред най-сериозните привърженици на идеята за реформиране на НРС и НСО е вицепремиерът, отговарящ за сигурността, Цветан Цветанов, твърди Mediapool.bg. Стратегията трябва да бъде внесена за обсъждане в парламента през май. ГЕРБ обсъждат като най-вероятна опцията НРС и НСО да бъдат обединени в обща структура под името Национална агенция Сигурност.


Формирането на една агенция от двете структури се поддържа и с мотива, че в момента те са военизирани и присъединяването им към ДАНС ще създаде допълнителна съпротива сред висшите служители, които нямат желание да загубят военните си чинове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.