Свързани новини

12.03.2010 09:58

Р. Петков: Дянков е недоразумение

Видян 1491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не става дума са сблъсък между президента и това недоразумение Дянков. Става дума за война между институциите!”, коментира бившият вътрешен министър Румен Петков пред PRO.BG разразилият се преди седмица скандал между президента Георги Първанов и финансовия министър Симеон Дянков.


Според депутата от левицата, истинската цел на този скандал е да бъде изместен фокусът на общественото внимание от основните проблеми на страната: вдигането на здравноосигурителната вноска, несъгласието на държавните служители с предложението на Симеон Дянков – сами да си плащат вноската. "Подменяме темата като цяло, от което губят всички”, подчерта Румен Петков. В същото време той е категоричен, че днес сме свидетели на "двоен стандарт”, който прилагат управляващите. "Защо стенограмите на бившия МС бяха извадени? Някой питал ли ни е? Това не е сефте. "Когато ние го правим – е добре, когато друго прави – има проблем. Това е двоен стандарт”, категоричен беше Петков. С същото време той е убеден, че президент и премиер "могат да намерят ефективната стъпка и тази спекулация "Животът почва с нас” ще отшуми”.


Бившият вътрешен министър смята, че е нормално финансист номер 1 да се извини, както го посъветва самият президент. "Естествено, че трябва да се извини! Трябва да се извини на 7-8 милиона граждани. Дянков не само, че е лъжец, той клевети хората с усещането си за недосегаемост и самодостатъчност. Факт е, че управляващите сринаха акцизите, удариха пушачите, заради което се сринаха и постъпленията в бюджета. Тук има некомпетентност, неподготвеност!”, категоричен беше Румен Петков. Той подчерта, че няма уважаваща се държава, в която да не се водят стенограми при официални разговори. "Аз не мога да знам какви разговори са водени с Газпром и Путин при българския президент, но според мен са водени разговори, които са в интерес на българските граждани – за ефективната реализация на Набуко, на АЕЦ Белене и т.н. – все неща, за които Първанов публично е говорил", допълни той, цитиран от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей