Свързани новини

10.03.2010 16:50

Затягат дисциплината в пловдивския РИОКОЗ

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дисциплината на инспекторите в пловдивския РИОКОЗ ще бъде затегната, стана ясно от изявление на шефката на регионалната инспекция д-р Ваня Танчева. „Не съм доволна от контрола, който извършват служителите ми. Ще променя коренно начина, по който се правят проверките“, закани се тя, цитирана от Дарик.


Повод за тези нейни констатации станаха междинните резултати от започналата преди месец мащабна акция в търговските обекти, които предлагат готвени ястия. Контролът във всеки един проверен обект е различен. В повечето случаи той е меко казано щадящ, коментира тя. Явно критериите за проверките не са достатъчно ясни, затова ще ги формулирам наново, за да няма извинения, категорична бе д-р Танчева.


Досега са проверени 19 търговски обекта, но актовете са по-малко от 10, въпреки че констатираните нарушения предполагат санкциониране. Изненадващо някои търговци са преустановили дейността си, точно преди да започнат проверките, призна Танчева. Едно от отчетените основни нарушения е, че се посочват срокове на годност на готови ястия от 10 дни. Според правилата обаче срокът е не повече от 30 часа. Вместо да бъдат глобени или затворени такива обекти обаче, са издадени предписания за неработеща вентилационна система например.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби