Свързани новини

11.02.2010 15:41

Консултативен съвет ще контролира бюджета на София

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консултативен съвет ще контролира бюджета на София, реши вчера Столичният общински съвет. Съставът му е от петима души. Новата структура е с продължителност на действие до 31 декември 2010 г. и ще заседава веднъж в месеца.


За председател е избран Ивайло Йонков, общински съветник от ДСБ. Членове са Иван Нейков от СДС, Георги Кадиев от БСП, Живко Дервендов от ГЕРБ и Иван Илиев от ГЕРБ.


Не бяха приети предложенията на Георги Кадиев от БСП шефът на структурата да се сменя на ротационен принцип на три месеца от членовете, както и всяка политическа сила да е представена в нея. Така съветниците от Атака и НДСВ нямат представителство в съвета.


Левицата не получи подкрепа и за предложението общинарите да не получават заплащане за дейността си. Членовете на съвета ще взимат възнаграждение по 700 лв., а председателят – 800 лв.


Във връзка с идеята съветът да се ръководи на ротационен принцип Петър Москов от ДСБ каза, че БСП така или иначе не приема бюджета на София за тази година и няма да може да контролират нещо, което изначално не приема.


Предложението за създаване на тази комисия дойде от ДСБ. Задачата на съвета е по време на икономическа криза да набелязва негативните тенденции и стъпките за преодоляването им, обясни Николай Стойнев от ГЕРБ. Аргументите ще бъдат представяни в постоянната комисия по бюджет и финанси, където всички политически сили имат представителство. Там ще се взимат и решенията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,