09.02.2010 14:03

Желязко Христов: Кризата се задълбочава

Видян 2248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Кризата се задълбочава", каза президентът на КНСБ Желязко Христов след заседание на Консултативния съвет между двата синдиката, предаде БГНЕС.


Синдикатите смятат, че прогнозираното за 2010 г. ниво на безработица от 11,4% вече е достигнато. Те очакват безработицата да стане около 14-15%. Според президента на КНСБ липсва мониторинг на антикризисните мерки и мерките за борба със сивата икономика. Социалният диалог е в дефицит в някои области от Северозападна България, както и в здравната сфера, изтъкна Христов. Закъсняването на плащанията на държавата към фирмите е социална драма за работещите хора. Синдикатите очакват да видят задълженията на държавата към бизнеса публично оповестени, както и конкретни срокове, в които тя ще се разплати с фирмите. Христов отчете и продължаващата междуфирмена задлъжнялост и неизплащането на средства по европейските фондове.


Синдикатите отбелязаха и намалелия размер на външните инвестиции в нашата страна, ниското усвояване на средствата от еврофондовете и забавянето на реализацията на инфраструктурни проекти в следствие от забавените плащания от държавата. "Бюджетните задължения към реалния сектор висят като гилотина върху бизнеса и трудовите хора", каза още Христов. Броят на наетите по трудово и служебно правоотношение е намалял със 157 000 от септември 2008 до септември 2009 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева