Свързани новини

03.01.2010 15:38

ЧЕЗ дължи 120 милиона лева

Видян 2229 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да бърка в бюджета, за да вади стотици милиони стари задължения към строителните фирми и да отложи предколедно за тази година добавките на инвалиди и пенсионери и заплатите на джипитата и медсестрите, държавата можеше да натисне ЧЕЗ да върне вересиите си. Според сайта bulgaria-news.bg чешката компания, която държи електричеството в София и Западна България, е натрупала 120 милиона лева задължения към изградилите нейни трафопостове. За десетина дни от публикуването на скандалното разкритие няма опровержение от страна на монополиста.


Как действа системата през последните 5 години? Без разрешение на енергото няма как да тръгне нов строеж. “Обикновено предвидени пари в инвестиционната програма за дадения район, за който е искането за свързване, няма но биха съгласували проекта, ако желаещият да строи си изгради трафопоста и го предостави на ЧЕЗ за ползване. А кога ще бъде изплатен от енергото трафопостът, е въпрос, който строителите не задават, за да не им стопират обектите”, обяснява Bulgaria-news.bg.


Само напомняме на този фон няколко факта. Първият е нечуваната тайна клауза в договорите за продажбата на енергодружествата, според която държавата България гарантира 12% печалба на чехите, което е над стандартната миза в години на нормален бизнес и фантастика при катастрофална криза, каквато изживяваме в момента.


Вторият факт е баснословната заплата на управляващия ЧЕЗ, която заедно с бонусите по информация на източник на 19’ била към 15 милиона, които плащаме всички ние като по-високи цени на тока, отколкото във “бедни” страни като Финландия и Франция. Зададохме въпроса възможно ли е това на пиара на компанията Ясен Гуев, който пропусна да ни отговори, а не след дълго бе и уволнен.


Във въздуха виси и вторият ни въпрос към ЧЕЗ – вярно ли е, че в тяхно българско дружество членове на борда вземат заплата 20 000 лева месечно без бонусите?


Както се казва в телевизията и в енергетиката – очакваме включване!  



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес гледайте на важните си отношения през призмата на любовта

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес гледайте на важните си отношения през призмата на