Свързани новини

01.12.2009 18:23

Взема ли шефът на ЧЕЗ 17 млн. евро годишно? Не коментират!

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Персонални административни глоби за шефове в компанията ЧЕЗ, доставяща ток в Западна България, смята на наложи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕИВР) заради продължаващото неспазване на решението на комисията за връщане на месечното отчитане на електромерите от преди повече от година. ДКЕВР ще ги тресне от 500 до 2000 лева за първо нарушение и по 500 лева всяка седмица при нови такива, затова че дружеството не е започнало да въвежда едномесечно отчитане на тока за нито един свой потребител. Глобите са съгласно Административно-процесуалния кодекс (АПК), а не по текстове от Закона за енергетиката, защото политиката на енергийното дружество е да оспорва в съда всяко решение на ДКЕВР, обясни председателят на комисията Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.


Позицията на новия шеф на държавния орган е съвършено справедлива, но дали ще усетят подобни суми чиновниците от енергийния монополист?


19’ научи от осведомени източници за някакви баснословни суми, които заплащаме на големия бос на държавната чешка компания, която държи ТЕЦ и електроразпределение у нас.


Направо не можахме да повярваме на чутото: 2 млн. евро годишна заплата за достопочтенния господин Мартин Роман и 60 млн. евро от бонуси и опции върху акции за последните 4 години, които били упражнени – възможно ли е това?


Верни на професионалната си позиция да проверяваме информацията, се обърнахме към пиара на ЧЕЗ Ясен Гуев. Той не пожела да направи коментар, тъй като въпросът бил над границите на българското поделение на компанията. Затова изпратихме в Прага своето питане, на което се надяваме да получим отговор, защото все още не можем да повярваме на цифроманията.


Печалбите на ЧЕЗ у нас – една от четирите държави, където компанията развива дейност (и сме втори като пазар за нея), наистина не са за подценяване. 16% е гарантираната плячка на монополиста. В нормалния бизнес за добра печалба се смятат 10%, а в кризисния е добре изобщо да я има.


Прекрасният за чехите договор е подписан от вицето на Царя Лидия Шулева с консултациите на Кръга Капитал.


Всичко това прави тока у нас по-скъп от този в страни като Финландия и Франция, където заплатите са средно над 5 пъти по-високи от нашите.


В този смисъл като особена наглост бе оценено от населението искането на ЧЕЗ отпреди седмица да прибира 40 лв. за повторно и 80 лв. за експресно включване на абонатите си. След решение на ДКЕВР действащите сега цени и за трите оператора са съответно 19,40 и 40 лв.


Ако не можете да си представите, в бордовете на фирми от групата на ЧЕЗ у нас членуват и българи, но такива с петцифрени заплати, ако се вярва на мълвата! Повече по темата очаквайте утре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените