Свързани новини

19.11.2009 15:39

Спин върлува в българските затвори

Видян 3525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В българските затвори върлува СПИН поради факта, че на отряд от 150 души се падат три спринцовки и така много наркозависими си препредават смъртоносната болест. Трагичната картина разказа в предаването на Маргарита Михнева Неудобните по Канал 3 Даниела Стоянова - съпруга на мъж, заразил се със СПИН заради многократното използване на една и съща спринцовка. Условията в  затворническите болници са доста лоши и ако човек не умира, не му се обръща почти никакво внимание, посочи Стоянова.


От всички 9 000 затворници 2 000 са наркозависимите. На лечение от тях минават между 20 и 40 човека, отделно има 20 групи с психолози за рехабилитация, заяви Петър Василев, директор на Дирекция Изпълнение на наказанията пред btv. Затворите са благодатна почва за ХИВ и Хепатит, допълни той. Не е коректно нерешени въпроси в обществото да бъдат прехвърляни на затворите. Няма начин да се счита, че само надзирателите могат да се справят в проблема с наркотиците. Дрогата влиза в пастата за зъби и хляба, каза още той.


Често надзирателите си докарват допълнителни доходи, припечелвайки от продажбата на наркотици в затвора. Между 500 и 800 лв. е месечното възнаграждение на надзирателите у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей