Свързани новини

14.11.2009 09:51

Обама зове КНДР да се върне към преговорите

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че властите в КНДР са длъжни да се върнат на масата на шестранните преговори, информира БГНЕС.


Обама направи това в встъплението на речта си, посветено на американската политика в Азия. Американският президент говори в токийската зала "Сантори хол", пред около 1500 представители на японските политически и делови кръгове, в това число и общественици.
Режимът на неразпространение на ядрено оръжие трябва да бъде затегнат, каза той, като това се явява задача не само на отделни държави, но на всички заедно. Този процес включва Иран и КНДР, подчерта американският държавен глава. "В течение на десетилетия КНДР вървя по пътя на конфронтацията, като тук се включва стремежът на Пхенян да се снабди с ядрено оръжие. Повече от ясно е накъде води този път", каза Обама, напоняйки за приетите от Съвета за сигурност на ООН резолюции против ядрената програма на КНДР. "Няма друг път освен отказ от ядрената програма. Заедно с нашите партньори, ние сме готови да предложим на КНДР едно ново бъдеще. Вместо изолацията, в която е страната, довела до ужасно състояние на севернокорейския народ, КНДР може да има бъдеще в международната интеграция, което ще й помогне да вдигне жизнения стандарт на народа й", каза Обама. "Вкичко, което се иска от Пхенян, е да спазва поетите си международни ангажименти".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева