Свързани новини

01.11.2009 16:05

Мина в новия бюджет: авансов данък печалба 2009

Видян 1949 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опасна мина, която не е предвидена от финансовия министър, заплашва да взриви бюджета за догодина. А в него, за разлика от този на Пламен Орешарски през 2009 г. със заложените 10% застраховка, Дянков не е предвидил буфери. Става въпрос за авансово удържания на фирмите данък печалба. През цялата 2009 г. държавата го е събирала на базата на добрите резултати на цялата икономика със 7% ръст през 2008 г. Сега, при рязко влошените, в някои отрасли и до 80%, резултати на компаниите ще трябва да им се връща надвзетото. А то ще бъде в размер на стотици милиони лева, прогнозират експертите. Които пък в бюджет 2010 г. ги няма.


През последните месеци държавата непрекъснато предлага всякакви репресивни мерки към бизнеса и хората като криминализирането на осигуровките, декларирането на лични заеми и т.н., повечето от които, Слава Богу, бяха отхвърлени още при обсъждането им и то най-често от премиера Борисов. Това обаче създаде атмосфера на недоверие, която трудно ще се разведри, особено в ситуация за невъзможност да се върне на фирмите надвзетото от държавата.


Още повече, ситуацията е на лош пиар - Симеон Дянков на практика не отрече в петък в парламента, че е забравил да си плаща здравните осигуровки в България. Той каза:”Имам здравна застраховка в Америка, която важи в целия свят”. Нашият закон обаче предвижда емигрантите да заплащат такси и у нас, независимо дали използват системата, както всъщност не я използват и здравите българи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които