Свързани новини

27.08.2009 19:50

Кантората на Фидосова издала едно пълномощните на измамниците на имоти

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава разплитането на имотните измами, по които бяха задържани 7 души. Едно от пълномощните, намерени при обиски в домовете и офисите на арестуваните, е заверено от помощник-нотариуса на Искра Фидосова, която в момента е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента, информира БГНЕС.


 


С друго фалшифицирано пълномощно пък измамниците имали за цел да продадат имот, собственост на „Аграхолд". Фирмата е притежание на Васил Златев, баща на известния бизнесмен Валентин Златев. Разследващите са категорични, че в схемите на арестуваните няма замесени нотариуси. Измамниците действали предпазливо и избирали провинциални кантори, за да заверяват фалшивите пълномощни, с които подготвяли кражбите на имоти. Така попаднали и при помощник-нотариуса в кантората на депутата Искра Фидосова в Монтана и представили фалшива лична карта.


Фидосова заяви: "Това е подписано от помощник-нотариуса, който е бил там, но това е нещо, което се случва почти всеки ден в някоя кантора в страната, нещо, което касае целия граждански оборот. Няма как тези колеги нотариуси да проверят истинността на личната карта. На пръв поглед, когато дойде такъв гражданин с фалшива лична карта, тя изглежда по абсолютно нормален начин като тези, които са истински. Няма как да бъдат разпознати, особено когато са много добър фалшификат".


Нотариусът може да провери само дали личната карта е валидна, услуга - достъпна за всеки гражданин, чрез интернет сайта на МВР. Ако депутатите имат желание обаче, могат да разрешат на нотариусите при проверка на документа да излиза снимката на истинския притежател ,на когото полицията е издала личната карта.


След задържането на седмината, занимавали се с имотни измами, криминалистите започнали обиски в техни офиси и домове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей