92-годишният американски медиен магнат Рупърт Мърдок отново е сгоден, този път за приятелката си Елена Жукова
01/02

Свързани новини

08.03.2024 17:37

Рупърт Мърдок ще се ожени за пенсиониран руски учен

Видян 493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

92-годишният американски медиен магнат Рупърт Мърдок отново е сгоден, този път за приятелката си Елена Жукова, съобщи New York Times, като се позова на офиса на милиардера.

Мърдок започнал да се среща с 67-годишната Жукова, пенсиониран молекулярен биолог, който изучавал диабета в Калифорнийския университет и на други места, през лятото.  Жукова е родена в Москва и се премества в САЩ през 1991 г., малко преди разпадането на Съветския съюз.

Последната годеница на Мърдок е бивша тъща на руския бизнесмен Роман Абрамович. Дъщеря ѝ Дария Жукова беше омъжена за бившия губернатор на Чукотска област и собственик на ФК "Челси" от 2008 до 2018 г.

Годежът с Жукова е шестият за Мърдок и идва по-малко от година след като последната му сватба с пенсионираната зъболекарска хигиенистка Ан Лесли Смит беше отменена. Сватбата е насрочена за юни.


Сред предишните му четири съпруги са моделът и бивша съпруга на Мик Джагър Джери Хол и родената в Китай американска предприемачка, инвеститорка и филмова продуцентка Уенди Денг.


През септември миналата година Мърдок се оттегли от поста председател на Fox и News Corp, като бе заменен от сина си Лахлан. Това сложи край на продължилата повече от седем десетилетия кариера на Мърдок начело на огромна медийна империя. Fox News, стартирана от Мърдок през 1996 г., понастоящем е най-гледаният телевизионен новинарски канал в САЩ.

Нетното състояние на Мърдок възлиза на 9,02 млрд. долара, което го прави 280-ия най-богат човек в света, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Абрамович, който притежава дялове в руския стоманодобивен гигант "Евраз" и производителя на никел "Норилск Никел", беше обект на санкции от страна на Великобритания, ЕС, Канада, Австралия и Швейцария през 2022 г., след началото на военната операция на Русия в Украйна. Според британските медии всички негови активи са замразени и му е забранено да пътува до Великобритания.

ФК "Челси", който Абрамович притежаваше в продължение на 19 години, беше продаден за близо 5 млрд. долара на група, ръководена от американския милиардер Тод Бьоли. Абрамович не получи приходите от продажбата. По данни на агенция Блумбърг нетното му състояние в момента възлиза на 8,27 млрд. долара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец