Графика на газовите TTF фючърси (в евро за мегаватчас)

Свързани новини

22.05.2023 13:12

Природният газ в Европа поевтинява под 30 евро за мегаватчас

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Природният газ в Европа поевтинява в началото на търговията в понеделник под 30 евро за мегаватчас в резултат на изобилните доставки на втечнено синьо гориво, намаленото потребление, слабото търсене от Азия, мекото време и  по-силното енергийно производство от възобновяеми източници, предаде БНР.

Към 11.00 часа фючърсите на нидерландския газов хъб TTF поевтиняват в рамките на деня с близо 3% към 29,30 евро за мегаватчас, като за кратко дори беше достигнато ценово дъно от 28,90 евро - най-ниско ценово ниво от юни 2021 г.

Днешният ценови спад следва поевтиняването на природния газ през миналата седмица с близо 8% и с цели 60% от началото на годината.

Въпреки низходящия тренд обаче, съществуващата възможност за необичайни горещи вълни и условия на засушаване през лятото, заедно с възобновяването на търсенето на втечнен природен газ в Азия, да окажат възходящ натиск върху цените през следващите няколко седмици и месеци.

Междувременно лидерите на Г-7 заявиха, че допълнителните инвестиции в газовия сектор могат да бъдат подходящи като временна мярка за ускоряване на постепенното премахване на зависимостта от руската енергия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.