Свързани новини

07.07.2009 12:42

Прокуратурата: Проверяваме всички всички за търговия с гласове

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сигнали за купуване на гласове има срещу всички партии, без изключение", заяви на пресконференция Емилия Пенева, прокурор от Върховна касационна прокуратура, предаде БГНЕС.


Най-много били доказаните случаи за: ЛИДЕР, "Атака", НДСВ и ДПС. Най-малко – срещу Синята коалиция подчерта Пенева. Повдигнати са обвинения за купуване на гласове в полза на ЛИДЕР, Българска нова Демокрация, РЗС и „Атака”. "Работи се по всички случаи, включително излъчените от медиите" изтъкна Пенева.
Прокуратурата проверява пет организирани престъпни групи занимавали се с търговия на гласове. Те са действали на територията на София, Хасково, Плевен, Левски и Сливен. Тринадесет проверки се правят общо за купуване на гласове допълни Пенева.
Първата присъда е за купуване на гласове за евроизборите е издадена в Пловдив. Гласовете били купувани в полза на ВМРО. Първото споразумение - пак е свързано с евровота.- е за покупки в полза на „Атака”, допълни прокурорът. Два пъти повече са сигналите свързани с купуване на гласове за изборите за народно събрание, отколкото за европейски парламент уточни Пенева. Общо 189 проверки е извършвала прокуратурата в периода от 25 май към днешна дата. 44 проверки са извършени в деня на евроизборите и над 70 на 5 юли
Образувани са общо 68 досъдебни производства. Две трети от тях – срещу известни извършители. От тях 38 за купуване на гласове за парламентарните избори. В изборния 5 юли са образувани 16 досъдебни производста по които са задържани 3 лица точни Пенева. Цената на която били купувани гласовете била по 50 – 60 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.