Свързани новини

05.07.2009 14:29

Доган: Ние правим диалог очи в очи

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 12,15 ч. мажоритарният кандидат и лидер на ДПС Ахмед Доган пристигна в СОУ "П.Р.Славейков” в квартал "Възрожденци” в Кърджали и гласува в СИК 49, предаде БГНЕС.


Фоторепортери и тв оператори минути преди това блокираха класната стая, част от тях рискуваха да се сгромолясат с техниката си от ученическите маси, върху които бяха заели позиции. Както винаги по избори, в многотията от журналисти сериозно присъствие имаха и медии от Турция, в това число и най-ангажираната с кампанията "Румели тв”. Помолен за изявление на турски език, Доган категорично отказа и обеща да го направи след изборите. "Гласувам за демокрацията”, рече Доган и пусна бюлетините си в урната. "Вижте, това са глупости, колеги. Политиците започват да си търсят някакви мними основания и причини да си измият ръцете с нещо. Напротив, аз там съм говорил за наши 40 общини с 800 населени места и отговорността действително е изключително голяма за лидера. Никой не е говорил за страната като цяло. Всеки, който прави опит да си измие ръцете с това нещо, трябва да се поогледа в огледалото малко по-сериозно за какво става въпрос”. Така Доган, минути след като упражни правото си на вот, коментира част от обръщението на президента Първанов към нацията, в която твърди, че посланията от село Кочан са предпоставка за етническо напрежение и са заплаха за етническия мир. "Аз пак твърдя, че за тези 40 общини основната отговорност е моя. А пък ако с такива трикове увеличавам активността на нашите избиратели, значи аз не съм в час и може би съм много зле, ако мисля така. Напротив, нашата методология за правене на избори е съвсем друга, ние правим диалог очи в очи, отчитаме се, поемаме конкретни ангажименти за следващия етап. А не като нашите колеги – търсят под вола теле”, подчерта Доган. В отговор на въпрос за вътрешноизборния туризъм и преливането на гласове от област в област, предимно в смесените райони, мажоритарният Ахмед препоръча да бъдат питани „партиите, които организират това нещо”. Но уточни, че "това е в рамките на демократичните норми, не е противозаконно, всеки български гражданин има правото на волеизявление къде да направи това”. Той допълни, че щом другите партии "са решили да го направят, да речем, от един окръг в друг, специално в Кърджали, не пречи на закона”. Колкото до прогнозата на президента за възможното бъдещо управление на ГЕРБ, БСП и ДПС, според Доган "те знаят, че трудно може да има стабилност, трудно може да има гарантирано трасе за развитие на демократичните ценности в България и всеки трябва да си направи тази сметка”. Лидерът на ДПС уточни, че те никога не били използвали името на никоя друга партия и не персонифицирали нито веднъж. "А те само с нас се занимават!”, отново каза Доган. Запитан защо гласува именно в училището, на което директор е опонентът му от БСП и мажоритарен кандидат Милко Багдасаров, той отговори, че не се занимава с подобни евтини трикове. Екипът му избрал мястото за вота. "Аз не се съмнявам, че ДПС ще спечели в Кърджали, ние нямаме конкуренти”, отсече Доган.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион