Свързани новини

05.07.2009 14:13

Сергей Станишев: Истинското изпитание за политиците е на 6 юли

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинското изпитание за политиците е не на 5-ти, а на 6-ти, защото от това зависи дали НС ще успее да сформира стабилен кабинет. Това заяви премиерът Сергей Станишев, след като гласува в Националното музикално училище "Любомир Пипков“, предаде БГНЕС.


През следващата година най-важното е да предпазим хората от това, което се случи в страните от Източна Европа. Най-лошите варианти според премиера, са липса на правителство и хаос, експертно правителство, зад което не се знае какви принципи стоят и предсрочни избори. Оттук нататък Станишев вижда възможности за преговори. Ако има достатъчно гласове за ГЕГБ и Синяната коалиция, водещи ще бъдат от Синята коалиция и г-н Костов, който е политически опитен и ще налага дневния ред, коментира дясната коалиция след изборите Станишев. ГЕРБ за сега са твърде аморфен политически проект, с неясна програма, без управленски капацитет и в тази ситуация, по-малкият партньор би налагал същността на коалицията.
На изборите през 2005 г. президентът направи възможно в управлението да има голямо парламентарно мнозинство. "Аз благодаря на Господа, че не мина първото правителство, което предложих на парламента, защото е трудно да управляваш с два гласа мнозинство", каза Станишев. Условията на БСП да участва в преговорите за управление е да види програма на правителството. В условията на криза всякакви експерименти са крайно опасни, заяви Станишев. Ако някой смята да прави експерименти с Валутния борд, социалната защита и доходите на хората, за никакви разговори и никакви разговори не може да става дума, допълни той.
Да не надделяват личните амбиции или политически интереси на определена партия, препоръча за следващото управление премиерът. Най- важното според него е следващото правителството да има ясна програма. Станишев се върна назад към прогнозите за мандата на своето правителство, което според критиците, щяло да издържи най-много до влизането в Европейския съюз, а изкарало цял и то успешен мандат. Ясната програма е първото условие, което БСП би поставило пред всички, заяви той. Каква политика ще се води в икономиката, социалната сфера, доходите и реформите. Според него важно е приетите решения в коалицията да бъдат изпълнявани и от всички участници в нея. "Няма как да се прави каквото и да било стабилно управление, ако няма няма принципи и няма отговорност", заяви той. По отношение на ГЕРБ Станишев е скептичен в това отношение. За черния ПР, който води в кампанията си, той отговори, че в продължение на 4 години от лидерите на ДСБ капал черен пи ар. Костов и Борисов според него не са опровергали това, което БСП казва в кампанията си. Той изброи като черен пи ар, че държавата трябва да се изтегли от енергетиката, което означавало приватизация, както и в здравеопазването и висшите учебни заведения. Важното е днес да признаят волята на българските граждани такъв какъвто е. Да забравят много от нещата, които са говорили по време на предизборната кампания и да започнат разговори, каза той и изрази задоволство, че голяма част от българите са се активизирани на изборите днес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще