Постигнатото споразумение между Nexo Capital Inc., регистрирана през 2018 год. на Каймановите острови и компетентните регулаторни органи на САЩ е показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си пред регулаторните органи, а именно, че са предлагали финансови и банкови услуги без разрешение, заобикаляйки и нарушавайки правилата за защита на инвеститорите

Свързани новини

20.01.2023 13:13

Споразумението между Nexo и регулаторните органи на САЩ показва, че разследваните от нас лица признават вината си: Прокуратурата

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

​"Постигнатото споразумение между Nexo Capital Inc., регистрирана през 2018 год. на Каймановите острови и компетентните регулаторни органи на САЩ е показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си пред регулаторните органи, а именно, че са предлагали финансови и банкови услуги без разрешение, заобикаляйки и нарушавайки правилата за защита на инвеститорите.


Компанията се съгласява да заплати доброволно глоба общо в размер на 45 млн. щатски долара за това, че същата не е регистрирана на територията на САЩ за търговия на криптовалута по надлежния ред съгласно Закона за ценните книжа. Компанията ще прекрати дейността си по отношение на всички американски инвеститори и ще напусне изцяло пазара на САЩ.  


Разследването в България е за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на финансови престъпления, в т.ч. „пране на пари“, предоставяне на банкови и финансови услуги без лиценз, компютърни измами и данъчни престъпления.
Във връзка с образуваното досъдебно производство у нас, още в края на миналата година е изпратена молба за правна помощ до САЩ. Изготвят се и предстои да се изпратят молби за правна помощ и Европейски заповеди за разследване и до други държави, с цел да се съберат всички доказателства, необходими за изясняване на цялостната фактическа обстановка с оглед предмета на доказване по делото.


Работата по досъдебното производство продължава, като искам да подчертая, че то е в тясно сътрудничество с нашите чуждестранни партньори. По досъдебното производство са приобщени множество жалби от британски граждани, съдържащи твърдения, че са жертва на измами от страна на „Nexo“.


В заключение бих искала да поздравя от името на Прокуратурата на Република България американските регулаторни органи за постигнатия успех в проверката на дейността на “Nexo”, чийто собственици са български граждани.
Използвам случая да изразим готовността си за активно сътрудничество между Прокуратурата на Република България и институциите на САЩ за постигане на общите партньорски цели на България и САЩ за отстояване на евроатлантическите ценности и върховенството на правото", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“