Хора излизат от централата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, 12 май 2021 г. Снимката е направена на 12 май 2021 г.

Свързани новини

20.01.2023 10:37

Глобиха $45 млн. NEXO в САЩ

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията NEXO, срещу която беше проведена акция на няколко български институции през последната седмица, постигна споразумение с американските регулатори. Обвиненията, за които е постигнато споразумението за 45 милиона долара, са за един от продуктите на компанията - EIP. Според компанията това слага край на спекулациите за връзка между българското разследване и ситуацията в САЩ и доказва, че американските власти нямат отношение към начина, по който се развива темата в България.


"Нескопосаните внушения за “международен” елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни “Ен Ди Ес” ЕООД и нашите над 600 служители в България, са разобличени от неопровержими факти. Въпреки това, организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети”, каза съоснователят на Nexo Антони Тренчев.


Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обвини Nexo Capital Inc., че не е регистрирала предлагането и продажбата на своя продукт за кредитиране на крипто активи на дребно - Earn Interest Product (EIP).


За да уреди обвиненията на SEC, Nexo се съгласи да плати глоба в размер на 22,5 млн. долара и да преустанови нерегистрираното предлагане и продажба на EIP на американски инвеститори.


Паралелно с това, обявено днес, Nexo се съгласи да плати още 22,5 млн. долара под формата на глоби за уреждане на подобни обвинения от щатските регулаторни органи.


Според заповедта на SEC през юни 2020 г. или около тази дата Nexo е започнала да предлага и продава EIP в Съединените щати. EIP позволяваше на американските инвеститори да предлагат своите криптоактиви на Nexo в замяна на обещанието на Nexo да плаща лихви.


В заповедта се посочва, че Nexo е рекламирала ЕПИ като средство, с което инвеститорите могат да печелят лихви върху своите криптоактиви, и Nexo е упражнявала правото си на преценка да използва криптоактивите на инвеститорите по различни начини, за да генерира приходи за собствения си бизнес и да финансира лихвените плащания към инвеститорите в ЕПИ.


В заповедта се констатира, че EIP са ценни книжа и че предлагането и продажбата на EIP не са отговаряли на изискванията за освобождаване от регистрация в SEC. Поради това Nexo е трябвало да регистрира предлагането и продажбата на ЕПИ, което не е било направено.


При съгласието си за уреждане на спора с Nexo Комисията е взела под внимание коригиращите действия, предприети своевременно от дружеството, и сътрудничеството на дружеството със служителите на Комисията.


По-конкретно, в заповедта на SEC се отбелязва, че след като през февруари 2022 г. Комисията обяви обвинения, свързани



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион