"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот

Свързани новини

17.11.2022 10:21

БСП да оттегли промените: ПП и ДБ

Видян 1469 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“БСП да оттегли законопроекта за промени в Изборния кодекс (ИК), с който се връща хартиеното гласуване”, настояха в обща декларация от парламентарните групи на Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ). Депутатите от двете формации напуснаха пленарна зала в знак на протест след заседанието на правна комисия, на което бяха приети меко казано спорни промени в изборните правила.


"Няма да влизаме в коалиционни преговори с БСП, независимо с кой мандат, ако решат да подкрепят промените в ИК”, заяви лидерът на Промяната Кирил Петков, който закъсня и не разбра, че собствената му ПГ бойкотира НС. „Влязох да си взема картата”, обясни бившият премиер, след като се озова сам в пленарната зала.


Съпредседателят на ДБ Христо Иванов напомни, че вносителите могат да оттеглят законопроект, приет на второ четене в комисия. "Да започнем диалог за ИК начисто", призова той.


Иванов отчете поканата за диалог от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Готови сме да участваме в разговор, но публично, с участие на всички и с обсъждане на всички алтернативи", каза той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Лили 19.11.2022 23:02

    И ПП и ДБ може изобщо да не се връщат в парламента!

  • 002 Anonimen 18.11.2022 10:48

    Доста от депутатите разчитат на манипулациите от машините на Мадуро и това трябва да се прекрати. Няма как след всички золуми, далавери, престъпни действия, корупционни схеми, самонадеяни вредни актове/Газпром/ харвардските мошеници и крадци да направят този процент, ако не е манипулация на машините. Същото е с влизането на Янев, който нямаше никакви шансове малко преди края на гласуването и влезе в НС по втория и незаконен начин

  • 001 Тодор 17.11.2022 12:30

    Горчиво! ПП и ДБ ясно показаха, че зад тях стои един олигарх - Иво Прокопиев!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое