Свързани новини

26.06.2009 18:20

Гей парадът тръгва от Моста на влюбените

Видян 2595 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гей парадът или Rainbow Friendship шествие ще започне на 27 юни от 16.30 ч. на Моста на влюбените в столицата, съобщиха организаторите, предаде БГНЕС.


Това ще е второто такова събитие, след като миналата година БГО “Джемини” беше организатор на шествието „Аз и моето семейство”. Сред организаторите са редица неправителствени организации като Международната асоциация InterPride, Българска гей организация “Джемини”, микс клуб “ID Club”, Ресурсен център за бисексуални жени и лесбийки “Билитис” и Български Активистки Алианс.
На същата дата светът ще отбележи 40-тата годишнина от революционните събития в “Stonewall”, Ню Йорк, когато се положени основите на международното LGBT (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални) движение за равни права. Програмата, по която ще протече събитието, ще стартира с брифинг на тема „(Как) да откриваме словото на омразата и престъпленията от омраза?”, последван от шествие по софийските улици, културна програма в “Червената къща” и after party в най-модерния столичен микс клуб “ID club”.
На Rainbow Friendship събитието специални гости ще са депутати от Европейския парламент, множество представители на международни организации за равни права, посланици, популярни артисти и певци, които подкрепят и защитават идеята, че хората са равни по между си, без значение на пол, раса, сексуална ориентация, религия и произход.
Идеята на шествието Rainbow Friendship е хората да се съберат и да се забавляват заедно, като обиколят столичните улици под звуците на хаус и диско хитове в ремикси, фреш диско, хип-хоп и електро парчета. Допълнително ще бъде обявен маршрутът на шествието, както и подробности около платформите и другите празнични елементи, задължителни за едно такова събитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак