Той беше свикан заради очакваното решение на парламента за предоставяне на военна и военно-техническа помощ за Украйна.

Свързани новини

03.11.2022 10:28

Приключи протестът пред парламента срещу даването на военна помощ на Украйна

Видян 989 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С призив за подкрепа на "здравия разум" за "Възраждане" на следващите избори приключи протеста на партията пред парламента, предаде БНР. Той беше свикан заради очакваното решение на парламента за предоставяне на военна и военно-техническа помощ за Украйна.

Хората на протеста определиха като предателство вземането на решение.

"В Народното събрание е вкарана точка от дневния ред – гласуване за военна помощ и изпращане на оръжия към Украйна. Това се случва в един парламент, който няма да успее да излъчи правителство, който едва успя да избере председател, който най-вероятно ще има затруднения с приемането на бюджета", каза един от ораторите.

"Ако четете проекторешението, ще видите тънкия страх да не се поема пълната отговорност и да се прехвърли върху Министерския съвет, и съответно евентуално ако може да се играе пинг-понг между парламента и Министерския съвет, който да се превърне в политическа дъвка за партии без знамение от каузата. Това може единствено да доведе и България, и украинците на бунището на историята. Оставка и нови избори", каза друг оратор.

"Защото ако не ни беше освободила братска Русия, тези хора, които днес искат да гласуват за изпращане на оръжия, нямаше да бъдат родени от български майки, нямаше да има България, нямаше да има Народно събрание", каза жена на протеста.


В протеста се включи още партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие). Председателят на партията Симеон Славчев настоява да се проведе референдум, който да реши дали да се предостави военна помощ на Украйна. Той обяви, че тази събота ще бъде учреден Инициативен комитет по темата.


Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 потенциални затворници 03.11.2022 11:53

    Евроатлантическата коалиция в НС са си чисто ОПГ и действат против суверена и държавата. Не случайно и липсва личната отговорност, защото болшинството от престъпниците в НС до сега щяха да са в затвора и да отговарят за действията си срещу националната сигурност на държавата и народа. За тези предатели и продажници няма тест за лоялност, за наркотици, за алкохол, какъвто е задължителен в останалите администрации, просто те са неконтролируеми и опасни за всички нас

  • 001 Anonimen 03.11.2022 10:34

    наркоманите в парламента имат нужда от пари и нищо друго не ги интересува, ще бъдат ли живи утре, ще има ли държава България, абстиненцията им е помрачила мозъците и тези боклуци са седнали да ни управляват

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и