"Не може да се позволи на Путин да променя международните граници с помощта на груба сила. Ние ще гарантираме, че той ще загуби тази незаконна война. "

Свързани новини

30.09.2022 14:12

Обединеното кралство "никога няма да приеме" анексирането от Москва на четирите украински региона: Лиз Трас

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Обединеното кралство Лиз Трас заяви, че Обединеното кралство "никога няма да приеме" четири окупирани региона в Украйна като нещо различно от украинска територия, преди церемонията в Кремъл, по време на която се очаква Русия официално да анексира тези области, предаде CNN.


През последните дни подкрепяните от Кремъл власти проведоха референдуми в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие за присъединяване към Русия. Гласуването беше отхвърлено от Киев и западните лидери като "измама".


"Никога няма да приемем областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие като нещо различно от украинска територия", заяви Трас в изявление в петък.

"Владимир Путин за пореден път действа в нарушение на международното право, без да обръща внимание на живота на украинския народ, който твърди, че представлява.


"Обединеното кралство никога няма да пренебрегне суверенната воля на тези хора и никога няма да приеме регионите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие за нещо различно от украинска територия.


"Не може да се позволи на Путин да променя международните граници с помощта на груба сила. Ние ще гарантираме, че той ще загуби тази незаконна война. "


(Jessica Taylor/UK Parliament/Reuters)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.