По официални данни за първите 6 месеца на новата война тази година вече има над 100 000 загинали само в армиите на двете страни, жертвите сред мирното население са значително по-малко, но не са уточнени.

Свързани новини

29.09.2022 20:09

Путин анексира в 15 ч. в петък земя, колкото България

Видян 4408 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 15 часа в петък президентът на Русия Владимир Путин организира церемония в най-голямата и най-тържествената зала на Кремъл - Георгиевската, от която започва всеки негов мандат и се провеждат върховните събития в специални моменти, официалното анексиране на 4 области от Украйна с обща площ колкото една България и с по-голямо население. Това са Донецката и Луганската област, заедно с по-голямата част от Запорожка и почти цялата Херсонска област. Припомняме, че през 2014 г. РФ вече анексира автономната република Крим, с което откъсна територия, колкото четвърт България. Тяака общото разширение на Русия достига размерите на Гърция.


Оправданието за акта му по присъединяването на новите територии, което не се признава от никоя друга държава, са проведени на окупираните от Русия, а според нея "освободени" територии, в които се включиха над две-трети, а някъде и почти 100 на сто от гражданите, а за присъединяване се провъзгласиха над 90% от далите вота си, ако се вярва на Москва и акредитираните наблюдатели от 38 държави.


Припомняме, че още през 2014 г. подобни референдуми вече се проведоха в Донецката и Луганската област и то със сходни резултати, а това доведе до старта на Антитерористичната операция на Украйна срещу тези нейни региони.


През февруари 2015 г. бяха подписани Минските споразумения между Киев, Донецк и Луганск с гаранти Русия, Франция и Германия, които де юре замразиха конфликта, но де факто за 8 години до началото на започнатата от РФ сегашна "Специална военна операция" този 24 февруари, в конфликта загинаха поне 13 000 души.


По официални данни за първите 6 месеца на новата война тази година вече има над 100 000 загинали само в армиите на двете страни, жертвите сред мирното население са значително по-малко, но не са уточнени.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв