Гласуване на резолюцията в българския парламент, в която се поставя акцент именно върху тези два въпроса, ще блокира дългосрочно европейския процес и успоредно с това ще парализира инструментите от договора за приятелство за дълъг период, пише още Буяр Османи

Свързани новини

24.06.2022 16:46

Османи обясни защо Скопие отхвърля френското предложение

Видян 3739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция, че гласуването в българския парламент днес ще блокира дългосрочно европейския процес на разширяване и ще парализира Договора за добросъседство между Република Северна Македония и България, предаде БНР.




В публикация във "Фейсбук" Османи обясни защо е отхвърлено предложението на френското председателство. Две думи стоят между успехът и неуспехът на Европейския съюз в региона, пише Буяр Османи и обяснява, че това са  - първата е протокол в преговорната рамка, а другата „отваряне” в параграф 6 от заключенията на Съвета.




Гласуване на резолюцията в българския парламент, в която се поставя акцент именно върху тези два въпроса, ще блокира дългосрочно европейския процес и успоредно с това ще парализира инструментите от договора за приятелство за дълъг период, пише още Буяр Османи.




Трябваше да откажем предложение за преговорна рамка в тази му форма именно заради частите от него, за които българската страна без никакви аргументи показа неразбиране, твърди външният министър.




На съвместна пресконференция с вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, Буяр Османи заяви, че първо Скопие трябва да види какво е гласувало българското Народно събрание и да види крайното предложение на френското председателство:



"Досега имахме работна версия, в която останаха някои недефинирани въпроси като въпросът за протокола, на който ние гледаме като на парадигма на историческите интерпретации. Мисля, че ако има политическа воля, може да се намерят решения в следващите няколко дни".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей