Свързани новини

17.06.2009 10:28

Сакскобургготски: Когато човек е отговорен няма лесни решения

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако човек не прощава му остава нещо негативно, каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски в отговор на въпрос дали мрази хората заради, които семейството му е било принудено да напусне България след 9 септември 1944 г., информира БГНЕС.



"Майка ми ме е възпитавала винаги с любов към България и това никога не ме е напускало. И в мен винаги имаше желанието да се върна и най-вече България да бъде страна приобщена към европейските ценности. При връщането ми очаквах да има по-подчертано желание за работа, всички да запретнат ръкави и да работят", припомни си лидерът на НДСВ. Ние трябва да се обединим, за да имаме нивото, каквото имат страните на Европейския съюз.
По повод на полемиката за наименуване улица на проф. Богдан Филов, бивш министър председател на България, Сакскобургготски каза, че трябва да мине време, за да се оцени миналото. "Разбрах, че премиерът е бил в село, където са почели 17 загинали партизани. Това са гледните точки на различни поколения и затова трябва време и търпение, за да да се обмисли миналото", подчерта лидерът на НДСВ и бивш премиер.
"В обикновения живот имах майка ми и тя ми беше и баща и майка и учител и пример", повтори няколко пъти Симеон Сакскобургготски. Не съм мисля си какво би направил баща ми ако беше тук, каза той в отговор на върос дали се е замислял какво би правил баща му Борис ІІІ на негово място след връщането в България през 2001 г. Според Сакскобургготски най-важното е истинското приобщаване към Европа, защото това освен всичко друго е и преодоляване на опасностите от конфликти между съседни страни, както се е случило в бивша Югославия. Решенията никога не са лесни особено, ако човек е отговорен, каза бившият премиер в отговор на въпрос кога му е било най-трудно след връщането му в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв