Свързани новини

26.05.2009 12:46

Симеон Сакскобургготски получи най-високото отличие на МП

Видян 1953 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на НДСВ и бивш премиер на България Симеон Сакскобургготски получи днес във Варна най-високото отличие на Министерството на правосъдието – позлатено огърлие, предаде БГНЕС.


То му бе връчено от министър Миглена Тачева, след като заедно с кмета на Варна Кирил Йорданов и председателя на Варненския апелативен съд Виолета Бояджиева той направи първата копка на Съдебната палата.
Тази година на 5 юли се навършват 130 г. от създаването на Министерството на правосъдието и исках първото отличие да бъде за Симеон Сакскобургготски, защото добре свършената работа е за предпочитане пред добре разказаната, заяви министърът на правосъдието и пазител на държавния печат Миглена Тачева. От своя страна "виновникът" за петата първа копка за Съдебна палата във Варна Симеон Сакскобургготски изказа дълбоката си благодарност и "дори изненада" за високото отличие. Всички, които държат на тази сграда, са част от това отличие, заяви той. Личната ми "заслуга" е, че този проект е започнал преди 72 г. Може би има хора, които се оплакват, че нещата вървят бавно и че не се случват. Дай боже, тази копка да е последната и Съдебната палата да се построи, заяви Сакскобургготски, подкрепил идеята през 2005 г. в качеството си на министър председател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева