Свързани новини

16.06.2009 17:50

Корупция при Бойко: 3 пъти повече за ръчно метене, дето го няма

Видян 3248 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мощна миризма на корупция се носи от Софийската община. Източник, в контакт със заместник-кмета Мария Бояджийска, предостави на 19’ секретните сметки за колко пари се “чисти” най-мръсният град в България от новите концесионери.
Само напомняме, че вече четвърти месец същите имат проблеми със събирането на сметта, столицата е затънала в боклуци и прашоляк, а 120-те милиона лева, събирани такси на гражданите ще се похарчат без законово основание. От три години администрацията на Борисов не може да се организира нормален конкурс за боклуджии.
Какво говорят простите факти?
От март, когато бе изгонена лошата Новера, доведена и представена 2 години по-рано лично от кмета Борисов, почистването на София е поскъпнало драстично.
Най-голям е скокът при ръчното метене, което струва на софиянци няколко милиона лева годишно. Нищо, че не се извършва! Неговата цена е изригнала три пъти.
„Танцът на метлите“ е ударил тавана в столичния район „Триадица“ - там цената пораснала от 4,57 лв. на 1 март на 12 лв. на дка днес. Почти се е удвоило машинното метене – от 6.50 лв. на 12.30 лв. Ако пък чистачите решат да измият улиците в квартала, което им се плаща, нищо че и това не правят, от общината са им осигурили скок  на цената 76,61 %.
Безкомпромисният език на цифрите показва още, че най-скъпи са процедурите по почистването в кметския квартал Банкя. Там над два пъти е скочило събирането на кофите, машинното миене и други процедури. Метенето на улиците в бившето село е поскъпнало близо три пъти. От 4,30 лв. на декар сега за тази услуга от хазната се отделят 11,33 лв. Цената за събирането на боклука е скочила повече от двойно - със 112,73% - от 1,10 лв. на 2,34 лв.  С над 50 на сто повече плащат в Банкя и за машинно метене. За рядко срещаната, според болшинството софиянци, услуга – машинно миене пък цената е пораснала със 119,74%: от 34 лв. тя сега е 74,71 лв.
Скок в цената на услугите по чистота има и в кв. „Овча купел“. При „Чистота Искър“, в сравнение с цените на „Волф“, ръчното метене за декар е скочило от 4.1 лв./дка на 9,23 лв., т.е. със 125,12%. Увеличението е още по-драстично при услугата „машинно метене“ - 221,70 на сто!!!
“Само” 124% ръст има за люлинци цената за машинното миене на улици и булеварди в големия софийски квартал от фирмата на 24-годишната бизнесдама Ина: АЕС-Х.
Досега Мария Бояджийска лъжеше, че цените, договорени с новите чистачи на "Младост","Витоша", "Овча купел", "Люлин" и част от "Триадица" с "Титан Чистота София" и с "Чистота Искър" са близки до тези на бившия концесионер "Волф-96". И упорито криеше истината. Е, ние я разкрихме!                                                              Според думите на кмета Борисов от преди десетина дни „София си се чисти добре“, криза с боклука не е имало, няма и няма да има в българската столица.


 


Мафия: новите вълци със своя депутатка


Албена Йорданова е симпатична блондинка. Според в. Телеграф тя е особено близка на депутата на ГЕРБ и шеф на софийската организация на партията на фуражките д-р Лъчезар Иванов. Освен това е главна счетоводителка на Титан. Фирмата “по случайност” пое концесията на най-много райони в София – 8 (точно една трета), въпреки заричането на общината, че на никого няма да даде повече от 5.
Албена, която е на избираемо място в листите на ГЕРБ и със сигурност ще стане народен представител, от своя страна съвместява всичките си задължения към Лъчо Мозъка, Титан и т.н. с ръководен пост в организацията Жени-ГЕРБ.


 


Нарочно ли трошат кофите


Една от всеки 3 кофи в София е потрошена, алармират граждани. Гледката е много грозна, особено в идеалния център. Неумение да се оперира с машините от страна на новите концесионери плюс нежеланието им да върнат на старите чистачи принадлежащите им контейнери създават проблема.


 


Канавка замества контейнерите в Овча купел


„В 19` помествате снимки на мръсна София. Те обаче са френски парфюм пред това, което има в „Овча купел“, се посочва в писмо до редакцията на Елена и Боян Станеви.
Конкретният пример е спирката на автобус № 102 при Търговския център на „Овча купел“ 1. Според писмото точно там има дълга канавка, до половината пълна с вода и...“богатство от боклуци и храни, загнили, вонящи и заразни. А се хвалят, че са почистили София“, завършва писмото.
Напомняме, че в квартала по решение на общината без конкурс чисти 24-годишната бизнесдама Ина – щерка на ексобщински съветник, с фирмата АЕС-Х.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци