Кисинджър говори по видеовръзка на форума в Давос

Свързани новини

26.05.2022 09:39

Зеленский заклейми идеята на Кисинджър за преговори с Русия като умиротворяване в стил 1938 г

Видян 1718 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский нападна остро бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който във вторник предложи мирните преговори да бъдат насочени към създаване на граници по "линията на съприкосновение" в Донбас, каквато тя съществуваше в навечерието на руската инвазия, съобщава CNN.




Кисинджър говори по видеовръзка на форума в Давос.




Във видеопослание в сряда Зеленский заяви: "Каквото и да прави руската държава, все се намира някой, който казва: "нека се съобразяваме с нейните интереси". Тази година в Давос тя се чу отново. Въпреки хилядите руски ракети, които удрят Украйна. Въпреки че десетки хиляди украинци бяха убити. Въпреки Буча и Мариупол и др. Въпреки разрушените градове. И въпреки "филтриращите лагери", построени от руската държава, в които убиват, измъчват, изнасилват и унижават като на конвейер. "Русия е направила всичко това в Европа. Но все пак в Давос например г-н Кисинджър излиза от дълбокото минало и казва, че част от Украйна трябва да се даде на Русия. "


 


 


В изказването си Кисинджър казва за конфликта: "Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди да се стигне до сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолени. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", като очевидно предполага, че Украйна ще се съгласи да се откаже от голяма част от Донбас и Крим.


"Продължаването на войната отвъд този момент няма да бъде за свободата на Украйна, а нова война срещу самата Русия", казва Кисинджър.


Зеленский сравнява възгледите на Кисинджър с умиротворяването на нацистка Германия през 1938 г.
 
 

 "Изглежда, че календарът на г-н Кисинджър не е 2022 г. , а 1938 г. , и той си е мислил, че говори пред публика не в Давос, а в тогавашния Мюнхен", каза той. "Между другото, през истинската 1938 г. , когато семейството на г-н Кисинджър бяга от нацистка Германия, той е на 15 години. "


 


 


Зеленски нарича тези, които съветват Украйна да даде нещо на Русия, "велики геополитици", които не винаги искат да видят обикновените хора. Обикновени украинци. Милиони от тези, които действително живеят на територията, която те предлагат да разменят срещу илюзията за мир. Винаги трябва да се виждате с хората. "


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.05.2022 17:06

    Мисля ,че този комедиант ще настъпи непоправимо мотиката?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.