Свързани новини

15.06.2009 15:40

Брюксел: има проблем със софийския боклук

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия очаква проблемът с боклука на София да бъде решен бързо. Това е заяви вчера отлично информиран източник от Генерална дирекция "Околна среда" на комисията, цитиран от БТА. Той явно не знае, че криза с боклука на София не е имало, няма и няма да има! Даже съдът се произнесе положително по този въпрос. В синхрон скоро и кметът Бойко Борисов каза, че „София си се чисти“ и криза с боклука няма.


Източникът от Брюксел е потвърдил пред БТА, че от екодирекцията на Еврокомисията неотдавна е изпратено писмо до България в този дух.  Според неговите думи Комисията е "в постоянен контакт" с българските власти във връзка с проблема.


 Източникът смята, че в момента не може да се говори за заплаха по отношение на средствата, които България трябва да получи през следващите години от Европейския съюз за финансиране на екологични проекти. Въпреки че не е поставен срок за преодоляване на проблема обаче, Европейската комисия очаква това да стане бързо.


Докато ЕС търпеливо чака да бъде решен проблемът, центърът на българската столица, както 19` пише почти ежедневно, продължава да тъне в смрад от неприбраната смет. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.