Според медиите, докато корабособствениците търсят зелена светлина за митническо преминаване в съдилищата, пристанищните власти имат проблеми с корабите

Свързани новини

24.04.2022 16:04

Заседнали руски товарни кораби ощетяват френския бюджет

Видян 2624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френските власти харчат хиляди евро за поддръжката на руски товарни кораби, които са задържани в пристанищата на страната заради санкциите срещу Русия, наложени на Украйна, съобщава телевизия France 2.




Според медиите, докато корабособствениците търсят зелена светлина за митническо преминаване в съдилищата, пристанищните власти имат проблеми с корабите. Те трябва да плащат за преместването на корабите, когато липсва място за акостиране на други плавателни съдове, а синдикатите трябва да се грижат за моряците, които не са слизали на брега почти 50 дни.


 


В пристанището на Сен Мало, Бретан, вече са похарчени 50 000 евро (54 000 долара) за поддръжката на 140-метровия кораб "Владимир Латишев", който едва се побира там, дори когато наоколо няма други кораби.



"Колкото по-дълъг е престоят, толкова повече ще са необходими тези движения. Дори и да изглежда, че това са само малки движения в пристанището, всеки път за тях се харчат много пари", казва заместник-председателят на регионалния съвет на Сен Мало Стефан Перен. Властите вече са били принудени да поискат финансова помощ от Париж, добави той.


 


Пристанищните власти в Марсилия и Булон-сюр-Мер съобщават за подобни проблеми.




По-рано ЕС наложи санкции, с които забрани на руски кораби да влизат в пристанищата му.



ЕС забрани влизането на руски кораби в своите пристанища в рамките на пакета от санкции, свързани с Украйна, който беше въведен на 8 април. Страните от ЕС обаче са направили редица изключения за някои руски кораби. Белгийските власти разрешиха на корабите, които купуват, внасят или превозват газ, петрол, фармацевтични, медицински, селскостопански и хранителни продукти, включително пшеница и торове, да влизат в пристанищата.




Освен ЕС, Канада и САЩ също забраниха влизането на кораби, плаващи под руски флаг. По-рано този месец властите на Обединеното кралство заявиха, че не изключват подобна мярка за оказване на натиск върху Москва да прекрати военната си операция в Украйна.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей